Home - Savjeti - Mladoženja - Najvažniji savjeti za mladoženje
Mladenci u zagrljaju na vjenčanju

Najvažniji savjeti za mladoženje

Kupili ste prsten, zaprosili svoju dragu i sada se možete odmarati do vjenčanja. Zaista tako mislite? Ne, to je samo jedan od scenarija, ali se nadamo da neće to napraviti, već da ćete svojoj boljoj polovici pomoći oko svega. Planiranje vjenčanja može biti sjajan dio života u kojem se možete još više upoznati i približiti. Budite najbolji muškarac što možete biti.

Imajte mišljenje
Vjenčanje je i vaš dan. Recite što vam se sviđa, a što ne. Imajte mišljenje i nemojte se bojati izreći ga. Možda vam nije bitno hoćete li imati ruže ili ljubičice, ali dajte joj do znanja da u cijelom tom procesu planiranja vjenčanja nije sama. To će joj puno značiti.

Dopustite joj i priuštite većinu stvari
Sigurni smo da niste od malih nogu planirali vjenčanje kao ona. Vama detalji i razne stvari nisu bitne kao njoj. Zato joj dopustite da ponegdje pretjera jer ona zaista uživa u svakom detalju. Ako imate financijske mogućnosti tada joj priuštite što više. Ipak je vjenčanje samo jednom u životu.

Pomozite oko gnjavaže u obitelji
Ako vaša majka/sestra svako malo zove buduću mladenku tada pomozite i preuzmite par poziva i objasnite svojoj obitelji da shvate da nije to njihovo vjenčanje, već da je to ipak vaš dan iz snova. Ako njena majka/sestra/obitelj pretjeruje i bolja polovica se počne žaliti na njih pazite se. Poslušajte ju, saslušajte, ali nikako nemojte negativno komentirati jer emocije će se slegnuti i ostat će gorak okus u ustima.

Mladenci na vjenčanju

Zatražite pomoć
Ako ne stignete sve stići oko planiranja vjenčanja jer mnogo radite ili vam je jednostavno ponestalo ideja tada potražite pomoć. Prijatelji ili profesionalna pomoć u planiranju vjenčanja mogu učiniti zaista mnogo. Ponekad mala pomoć može mnogo napraviti. Nemojte se sramiti zatražiti pomoć.

Pobrinite se za prijatelje
Ako netko od vaših prijatelja ima problema sa odjećom ili obućom dajte im savjet gdje se mogu pronaći dobra odijela, košulje, hlače, sako, cipele ili bilo koji dio za koji trebaju pomoć. Također im recite da nije sve u novcima te da se ne brinu za poklon, već da ih želite na vjenčanju kao svoje prijatelje, goste na svadbi.

Budite sentimentalni
Prije i na dan vjenčanja budite sentimentalni i iznenadite ju sitnicama. Poklonite joj poklon, iznenadite ju buketom cvijeća ili nekim znakom pažnje za koji znate da će ju oduševiti. Neka ostane u čuđenju i neka pomisli da ne može vjerovati da će se udati upravo za vas!

Pročitaj

mladoženja bira odijelo za vjenčanje

Što mladoženja treba za vjenčanje

Uskladite se oko boja sa mladenkom. Pripazite na cipele, košulju, kravatu, prsluk i sve ostalo. Ne zaboravite, odijelo čini čovjeka.