Home - Savjeti - Zabava - Promjena vjenčanica kroz 100 godina u samo tri minute

Promjena vjenčanica kroz 100 godina u samo tri minute

Svaka godina nosi svoj određeni stil koji se nosi i koji oduševi cijeli svijet. Zamislite koliko se mijenjaju sve stvari kroz desetljeće, a sada si samo probajte predočiti kolike promjene nastaju kroz jedno stoljeće. Krenite samo od frizure, odjeće, obuće, haljina… stila i zapravo svake sitnice.

Stogodišnja preobrazba vjenčanica u samo tri minute je nešto što morate pogledati.

1910-e su otkrivale što manje na ženi. Duge rukavice, veo i čipkaste vjenčanice bile su neizostavni dio mladenkinog stila. Desetljeće poslije dodavani su biseri i nakit, a haljine su bile nešto kraće. Takav stil nije dugo trajao i u 30-ima su vjenčanice bile ponovno do poda sa čipkastim gornjim dijelovima i svilenom podstavom. Veo je napredovao od pomalo krunskog do stilskog dijela gdje lijepo oblikuje kompletan izgled.

1940-e su napravile značajan zaokret u modnom stilu – naglašavajući ženstvene obline struka i grudi, a veo je bio nešto duži, ali u stilu mode crvenog tepiha i holivudskog looka. Desetljeće iza haljine su bile kraće sa otvorenim dijelom oko vrata, a mladenke su nosile pete. 1960-e su bile nešto duže i teže vjenčanice, a mladenke su imale gole ruke. Također je ta dekada bila pojava za umjetne trepavice i jaču maskaru. Godine djece cvijeća bile su obilježene pamučnim vjenčanicama, razbarušenim frizurama i buketima cvijeća koji su izgledali kao da su ubrani s polja.

mladenka-vjencanica-100-godina

Godine disca mladenke su bile vrckaste sa izrazito naglašenim makeupom i većim vjenčanicama, a frizure su bile klasične za 80-e. Vjenčanice 90-ih su otkrivale ramena mladenke, sa jakim crvenim ružem i lijepo naglašenim makeupom oko očiju. Biserne naušnice davala su dodatni ženstveni look lijepim i sretnim mladenkama. Desetljeće iza ruke mladenki ostale su otkrivene, a vjenčanice su postale svilenkaste, a veo je postao mala mrežica. Posljednje godine kombiniraju razna desetljeća, a najviše se nose čipkaste vjenčanice, dugi veo, te otkačene frizure.

Koji stil Vama najviše odgovara? U koje doba poželite da se možete vratiti?

Pročitaj

Najbolje fotografije vjenčanja 2017.

Najbolje fotografije vjenčanja iz 2017. godine

Cijeli internet je pretumban. Pronašli smo 20 najboljih fotografija vjenčanja iz 2017. godine koje možete pronaći. Čekamo i vaše fotkice vjenčanja.