Home - Savjeti - Zabava - Promjena vjenčanica kroz 100 godina u samo tri minute

Promjena vjenčanica kroz 100 godina u samo tri minute

Svaka godina nosi svoj određeni stil koji se nosi i koji oduševi cijeli svijet. Zamislite koliko se mijenjaju sve stvari kroz desetljeće, a sada si samo probajte predočiti kolike promjene nastaju kroz jedno stoljeće. Krenite samo od frizure, odjeće, obuće, haljina… stila i zapravo svake sitnice.

Stogodišnja preobrazba vjenčanica u samo tri minute je nešto što morate pogledati.

1910-e su otkrivale što manje na ženi. Duge rukavice, veo i čipkaste vjenčanice bile su neizostavni dio mladenkinog stila. Desetljeće poslije dodavani su biseri i nakit, a haljine su bile nešto kraće. Takav stil nije dugo trajao i u 30-ima su vjenčanice bile ponovno do poda sa čipkastim gornjim dijelovima i svilenom podstavom. Veo je napredovao od pomalo krunskog do stilskog dijela gdje lijepo oblikuje kompletan izgled.

1940-e su napravile značajan zaokret u modnom stilu – naglašavajući ženstvene obline struka i grudi, a veo je bio nešto duži, ali u stilu mode crvenog tepiha i holivudskog looka. Desetljeće iza haljine su bile kraće sa otvorenim dijelom oko vrata, a mladenke su nosile pete. 1960-e su bile nešto duže i teže vjenčanice, a mladenke su imale gole ruke. Također je ta dekada bila pojava za umjetne trepavice i jaču maskaru. Godine djece cvijeća bile su obilježene pamučnim vjenčanicama, razbarušenim frizurama i buketima cvijeća koji su izgledali kao da su ubrani s polja.

mladenka-vjencanica-100-godina

Godine disca mladenke su bile vrckaste sa izrazito naglašenim makeupom i većim vjenčanicama, a frizure su bile klasične za 80-e. Vjenčanice 90-ih su otkrivale ramena mladenke, sa jakim crvenim ružem i lijepo naglašenim makeupom oko očiju. Biserne naušnice davala su dodatni ženstveni look lijepim i sretnim mladenkama. Desetljeće iza ruke mladenki ostale su otkrivene, a vjenčanice su postale svilenkaste, a veo je postao mala mrežica. Posljednje godine kombiniraju razna desetljeća, a najviše se nose čipkaste vjenčanice, dugi veo, te otkačene frizure.

Koji stil Vama najviše odgovara? U koje doba poželite da se možete vratiti?

Pročitaj

6 djevojaka u istoj haljini na vjenčanju

Nisu djeveruše niti pop band, a 6 žena obuklo identičnu haljinu za vjenčanje

Što biste vi napravili da dođete na vjenčanje, a još nekoliko žena nosi istu haljinu kao i vi? Upravo to se dogodilo na vjenčanju u Sidneyju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *