Home - Sajam vjenčanja - Modna revija u Puli 21. siječnja kao uvertira u SPOSAnews17
Modna revija Tijara SPOSAnews17

Modna revija u Puli 21. siječnja kao uvertira u SPOSAnews17

Povodom održavanja Istarskog Festivala Vjenčanja SPOSAnews17 Tijara model management priprema još jedan modni događaj koji će se ovom prigodom održati u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli. Modna revija SPOSAnews17 održat će se u subotu, 21. siječnja s početkom u 20 sati te tako ujedno najaviti Festival vjenčanja. Istarski Festival Vjenčanja održat će se tjedan dana kasnije, 28. i 29. siječnja, u subotu i nedjelju, na tradicionalnoj lokaciji u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

SPOSAnews Istarski Festival Vjenčanja 28. i 29. siječnja u Puli

Nakon izlaganja na nacionalnim i inozemnim tjednima mode u Pulu dolaze neka od najvećih imena hrvatske modne scene.

Upoznajmo sedamnaest dizajnera:

 1. XD Xenia Design – Modna dizajnerica Ksenija Vrbanić diplomirala je modni dizajn na TTF-u u Zagrebu 1984. godine. Ubrzo nakon diplome stvara modnu marku XD XENIA DESIGN. Danas je ravnopravni sudionik svih važnijih modnih događanja na svjetskoj modnoj sceni, a Ksenija Vrbanić vodeća dizajnerica u Hrvatskoj. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dodijelilo joj je priznanje «Poduzetnica godine» za 2008. godinu, prvo takvo priznanje u segmentu mode i tekstilne industrije.

 XD Xenia Design

 1. Lukabu by Marina Jerant – Lukabu je luksuzna modna marka osnovana od strane modne dizajnerice Marine Jerant koja je i kreativna direktorica branda. Slovi kao dizajnerica za iznimno ženstvene i glamurozne vjenčanice. U izradi koristi materijale poput francuske ili perlane čipke, fine svile, unikatnih perli i kristala ili 3D cvjetova. U stvaranju kolekcije posebno se usredotočila na istraživanje novih oblika konstrukcije modela, glamuroznost odnosno individualnost svakoga pojedinog modela.

 Lukabu by Marina Jerant

 1. BiteMyStyle by Zoran Aragović – Zoran Aragović dizajner je koji stoji iza brenda BiteMyStyle fashion design. Poznat je po svojem eklektičnom modnom rukopisu u kojem vješto kombinira različite uzorke, teksture i boje te često koketira s pop, retro i punk elementima. Zoran je za ovu prigodu osmislio romantičnu vjenčanicu s cvjetnim motivima u pastelnim tonovima te pokazao i svoju romantičniju dizajnersku stranu.

 BiteMyStyle by Zoran Aragović

 1. Vedrana Mastela – Mlada zagrebačka dizajnerica s diplomom Tekstilno tehnološkog fakulteta sudjeluje na raznim projektima i natjecanjima unutar i izvan granica Hrvatske: INFLUENCE Mediterranean fashion festival u Sloveniji, Habitus Baltija u Latviji, iD International Emerging Fashion Awards na Novom Zelandu te brojnim drugim projektima. Široj javnosti u Hrvatskoj postaje poznata 2013. godine kada sudjeluje na Fashion Incubatoru nakon čega dobiva i pozivnicu za Schwarzkopf Cro A Porter. 2016. godine je Gombold újra! finalist i pokazuje svoju kolekciju na Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe.

 Vedrana Mastela

 1. Mario Vijačkić – Mario Vijačkić, student Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, nominiran u kategoriji za najboljeg mladog dizajnera na ovogodišnjim Elle style awardsima, jedno je od zvučnijih imena mladih dizajnerskih snaga hrvatske modne scene. Ove sezone publici će predstaviti promišljanje na temu suvremene mladenke interpretirano na dizajneru već svojstven način; koketirajući s prepoznatljivim elementima sportske odjeće inkorporiranih u chic estetiku.

 Mario Vijačkić

 1. Jelena Holec – Yelena H. je brend u razvitku mlade dizajnerice Jelene Holec. Nakon studija na Tekstilno tehnološkom fakultetu, izlaganja na Tjednu dizajna u Skopju, Ljubljani i Beogradu, Habitus Baltiji u Rigi i drugih, dizajnerica rad prezentira na hrvatskoj modnoj platformi Cro A Porteru. Fokus njenog rada su konstrukcijski kompleksna odjevna rješenja u kombinaciji s digitalnim tiskom koji sama dizajnira. Uzorci nastaju seciranjem, zrcaljenjem i multiplikacijom elemenata. Printevi na odjeći dodaju nježnu, romantičnu i jaku notu te dodatno naglašavaju linije ženskog tijela.

 Jelena Holec

 1. Suzana Koprivnjak – Dizajnerica Suzana Koprivnjak Jugović dolazi iz Osijeka. Diplomirala je smjer modnog dizajna na zagrebackom TTF-u s modnom kolekcijom kojom ujedno osvaja titulu najboljeg mladog dizajnera 2015. Lift by Perwoll te iducu kolekciju predstavlja na Fashion.HR modnoj platformi. Izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu na grupnim revijama i izložbama te paralelno radi kao modni dizajner za talijansku modnu industriju pletiva. Na SPOSAnews17 predstavlja svoju pomalo avangardnu viziju vjenčanice zamišljenu za mistična i bajkovita vjenčanja. Dio materijala je destrukcijski tretiran raznim tehnikama spaljivanja i prošupljivanja te predstavlja romantičnu stranu tematike vjenčanja pri tome aludirajuci na čipku. Drugi dio vjenčanice odiše minimalizmom kao savršena nadopuna i antipod organičkom i romantičnom.

 Suzana Koprivnjak

 1. Ana Kujundžić – Ana Kujundžić članica je tekstilne sekcije ULUPUH-a. Od 1998. godine aktivno sudjeluje na brojnim modnim revijama kao što su: Fashion week Zagreb, Zlatna igla, Montura, Modni ormar, Fashion week Sarajevo. Inspiracija za vjenčanicu kojom će se predstaviti je geometrija i pokret. Tkanina je aplicirana raznim tekstilnim ostacima a vjenčanica je zatim oblikovana tehnikom drapiranja.

 Ana Kujundžić

 1. Doris Kolić – Doris Kolić iz Pule uživa u beskrajnim nitima prediva na pletaćim strojevima u svojoj maloj manufakturi “Alique tricot”. U izradi koristi samo prirodne materijale: pamuk, lan, kašmir, alpaka i merino vunu. Svoj dizajn plasira u Hrvatskoj i Italiji.

 Doris Kolić

 1. Vjenčanice Biba – Salon Vjenčanica Biba posluje od svibnja 2006. a praćenjem europskih sajmova vjenčane mode te prisustvovanjem na mnogobrojnim revijama (Pariz, Milano, Barcelona) izrađuju haljine u skladu sa svjetskim trendovima. Dugogodišnje iskustvo te profesionalni tim sastavljen od tekstilnih inženjera, vrhunskih krojača te modnih savjetnica garancija su kvalitete njihovih kreacija. Tim Vjenčanice Biba: Biba, Edita i Romana predstavljaju se bajkovitom, romantičnom i luksuznom vjenčanicom.

 Vjenčanice Biba

 1. Katarina Džale – Modna dizajnerica, inovatorica i poduzetnica spojila je duhovnost i modu u brend Katarina Džale Soul Fashion čije kolekcije možete pratiti na revijama Cro A Portera. Dizanirala je za modne kuće Siscia i Croata te razvila brendove Emmie, Kate Almighty i Friends Design. S partnericom Rašeljkom Maras otvorila je kompaniju u SAD-u i bavi se razvojem odjeće za putovanja. Radovi su joj objavljivani kako u domaćim, regionalnim medijima, tako i u svjetskim prestižnim časopisima i knjigama. Njen Wall of Femmes je projekt koji je nastao kao loyalty program, svaka žena pri prvoj kupnji proizvoda dobije na poklon profesionalno modno fotografiranje. Željela je pokloniti iskustvo koje će klijentica pamtiti do kraja života. Uspjehom smatra svaki osmijeh svojih klijenata kad sebe vide u ogledalu u njenoj haljini. Kaže: „ Osmijeh je pravi kritičar“.

 Katarina Džale

 1. Sedma nit, Igor Galaš & Mario Treščec – Modna kuća Sedma nit koja se nalazi u rovinjskoj Careri u sklopu svoje kuće okuplja neke od najvećih imena hrvatske modne scene. Na SPOSI se predstavlja najnagrađivanijim hrvatskim modnim dizajnerom Igorom Galašem i frizerom Mariom Treščecom. Igor Galaš s ponosom nosi titulu najnagrađivanijeg mladog dizajnera u povijesti domaće modne scene. Mario Treščec, vlasnik zagrebačkog frizerskog salona Kefa, jedan je od najuspješnijih domaćih frizera čiji su uspjesi poznati daleko izvan domovine. Modna kuća Sedma nit naklonost publike osvaja svojim posebnim kreacijama.

 Sedma nit, Igor Galaš & Mario Treščec

 1. Kruno Jendrijev – Kruno Jendrijev nakon završene Srednje tekstilne škole u Varaždinu upisuje Tekstilno tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje diplomira na smjeru Dizajn i projektiranje odjeće. Kao mladi dizajner izlagao je svoje radove na Fashion Weeku Zagreb te Modnom ormaru. Dizajnirao je traperice s nanotehnologijom za brend WTFJeans, izlagao je mini kolekciju u natjecateljskom dijelu Lift by Perwoll u organizaciji modnog sajma Zona 45, kolekciju Grey Garden predstavio je na Fashion Week-u Zagreb. Kruno Jendrijev mladi je hrvatski dizajner koji istražuje mnoga lica urbane mode, različita svojstva tkanina i mogućnosti njihova oblikovanja.

 Kruno Jendrijev

 1. Laardesign – Pročišćene linije i voluminoznost odlike su kreativnog dvojca Laardesign. Pri izradi kolekcija nerijetko se odlučuju za materijale neobične teksture, uvijek istražujući i propitkujući nosivost, ideju dvojnosti i androginog. U modi znana izreka ,,manje je više ” svakako je nit vodilja pulskog modnog brenda Laardesign. U svom prepoznatljivom potpisu, modni dvojac iza kojeg stoje majka i kćer, implementiraju urbanu, sofisticiranu i nadasve nosivu odjeću.

 Laardesign

 1. Martina Herak – Martina Herak magistrirala je modni dizajn na Tekstilno–tehnološkom Fakultetu u Zagrebu. Prvu samostalnu reviju održala je u rodnom Poreču. 2015. i 2016. predstavila se na SPOSAnews-u u Puli te potom sudjelovala je na zagrebačkom Fashion Weeku. Na Tjednu dizajna u zagrebačkoj Laubi predstavila je kolekciju “teBi.” Martina je svoju kolekciju dva puta predstavila na londonskom Fashion weeku a nakon revije na SPOSAnews-u ponovo se predstavlja u Londonu inspiraciju pronašavši u skulpturalnosti i vječitoj igri prozračnosti i krutosti, asimetrije i strogoće.

 Martina Herak

 1. Stehlik by Anja Stehlik – STEHLIK predstavlja mladi domaći modni brend namijenjen elegantnoj ženi decentnog ukusa i izraženog karaktera. Dizajnerica Anja Stehlik školovala se u Zagrebu te kolekcije predstavljala na Cro-a-porter-u, u Londonu i Cannesu te vec 3 godine ima samostalnu reviju upravo u Sv. Srcima. Pret-a-porter linija sastoji se od casual elegantnih haljina nosivih u svim prilikama, custom made linija večernjih haljina i vjenčanica dostupna je za klijente koji na svoj poseban dan žele zablistati. Stehlik brend osvojio je srca žena različitog stila i godišta svojom kvalitetnom izradom, personaliziranim pristupom svakom klijentu te neprolaznom estetikom.

Stehlik by Anja Stehlik
17. Sanja Kaić – Sanja Kaić iz Pule dizajnerica je i nekadašnja radnica modne kuće Arena koja stvara svoj design kroz kombinaciju svile, kože, vune i konca a prema kolekciji koja ju sezonski inspirira. Na SPOSI je prisutna godinama, a na natjecateljskom djelu SPOSAnewsa 2014. godine proglašena je pobjednicom. Svaka kreacija predstavlja joj novi izazov a cijeli dizajn zaokružuje ručnom izradom.

Sanja Kaić

Pročitaj

Sajam vjenčanja 2020. u Areni Zagreb

Od 31.1. do 2.2.2020. posjetite najveći sajam vjenčanja u regiji te uživajte u sjajnom programu i ostvarite velike popuste za svoj dan iz snova.